Táplálkozás tanácsadás
humán anyagcseretípus alapján
A táplálkozási típusok kialakulásának legfőbb oka az evolúció és a környezeti tényezőkhöz való alkalmazkodás, az őseinktől örökölt genetikai információk döntik el, hogy mely élelmiszerek vannak hatással az egyénre.
A humán anyagcseretípus meghatározása egy hosszabb kérdőíves és kikérdezésen alapuló állapotfelmérés keretein belül zajlik, amelyben meghatározásra kerül az egyén vegetatív idegrendszeri, égetőrendszeri, hormonrendszeri beállítódottsága. Minden ember rendelkezik vegetatív idegrendszer, illetve égetőrendszer típussal, a kettő közötti dominancia határozza meg az egyén táplálkozási típusát. Ezen kívül a hormonrendszer szerepe is nagyon jelentős az egyén táplálkozási típusának kialakításában. Továbbá a vércsoport és a jelenlegi egészségi állapot, egyéni sajátosságok, érzékenységek is befolyásoló tényezővel bírnak. Mindezek figyelembevételével, egyéni táplálkozási típus meghatározásával egy teljesen egyedi és az anyagcseretípusnak megfelelő élelmiszer listát kap a vendég, amelyben meghatározásra kerülnek azok az élelmiszerek, tápanyagok, amelyek a szervezet számára a szükséges optimális működést biztosítják, és azok, amiket ennek fenntartása érdekében el kell kerülnie, azaz a jótékony, semleges, ritkán fogyasztandó, kerülendő élelmiszerek és antitápanyagok. Az élelmiszer táblázatban megjelölésre kerül a hormonális egyensúlytalanságot és túlsúlyt okozó élelmiszerek listája is. A tanácsadás során beállítom a legfontosabb makrotápanyagok (fehérje, zsír, szénhidrát) bevitelének arányát étkezésekre lebontva, illetve az étkezések ritmusát, mennyiségét is. Az élelmiszer listában feltüntetésre kerülnek az egyéni szinten optimális élelmiszerek mennyisége, gramm értékben megadva. Meghatározásra kerül a napi ritmusnak megfelelően az étkezések száma és a napi tervezett energiabevitel étkezésekre lebontva. A napi tervezett enrgiabevitel esetében figyelembe veszem a napi fizikai aktivitást illetve a sport tevékenységet is. Beállításra kerülnek az étkezések időpontjai az étkezések közötti szünetek és az étkezésekre lebontott kalóriamennyiség.
Az egyén hormontípusának megfelelően felállítom az ideális edzés módszert illetve az edzésarányok elosztását is.
A tanácsadás időtartama kb. 2-3 óra, amely akár több időpontra bontva vagy online tanácsadás formában is megoldható.
A tanácsadás időtartama kb. 2-3 óra, amely akár több időpontra bontva vagy online tanácsadás formában is megoldható.
Az anyagcseretípusnak megfelelő étkezés magasabb energiaszintet, jobb közérzetet, optimális testsúlyt eredményez. Továbbá az immunrendszer megerősödik és az öngyógyító mechanizmusok beindulnak, egészségesebb életet élhetünk.
Ár
Táplálkozás tanácsadás
Ft25 000/2-3 óra
Táplálkozási tanácsadás funkcionális laborelemzéssel
Ft30 000/2-3 óra